S*Atoll´s sibiriska katter

Senaste inläggen

Av Lotta Liljeström - 5 augusti 2011 16:04

Tack för alla gratulationer till kullen! De är hur underbara som helst! Tyvärr fick vi "påhälsning" av blixten förra helgen så jag har bara haft sporadisk tillgång till lånat internet. Därav inga nya bilder denna vecka. Fick idag tillbaka intenet så i kväll ska jag försöka hinna lägga nya bilder. Lite stressad nu, så det blir bara ett kort textinlägg, så ni får se att vi lever  . Ska ha 9-årskalas i morgon så jag måste iväg och handla "godsaker" och presenter till jubilaren.

Ungarna har växt så det knakar och alla hade dubblat sin födelsevikt när de var 5 dygn. Igår var Leia inte helt pigg och åt inte speciellt mycket, och i går kväll när jag vägde ungarna såg jag att tre av dem hade gått ner några gram   ! Så i natt har jag återupplevt undersidan av gästsängen då jag varit upp och stödmatat de små var tredje timme. Pratade med veterinären på förmiddagen och de tyckte att jag skulle prova att spruta i Leia vatten, servera henne allt gott jag kunde komma på (vilket är jättesvårt då hon är otroligt kräsen på mat) och avvakta  till i morgon. Nu har hon ett buffébord med fil, grädde, köttfärs, majsvälling med grädde och äggula, kattungarnas välling + tre sorters torrfoder och favvoblötfodret. Hon har ätit kattungevälling och majsvällingblandningen plus att jag fått i henne några sprutor vatten. Hoppas att det bara var något tillfälligt och att hon blir sig själv snart! Kattungarna har i alla fall tagit igen de få gram de gick ner med råge och är precis lika pigga oc runda och goa om magen som vanligt.


När det gäller kön och färg/mönster så är det tre svartsköldpaddstjejer med vitt. Två tabby och en solid.  En med silver, i dagsläget... När det gäller den solida svarta ungen som jag först trodde var en hane så har jag ändrat mig till hona, men så var Helena Broman här och hämtade Melissa och hon tyckte att det var en hane, så jag vet faktiskt inte   


Nä, nu måste jag fortsätta mitt kalasstök. Måste utforma en "plan B" också, för vädret ser inte ut att bli det bästa i morgon, och ska alla 22 ungar vara inne så gäller det nog att man har lite innelekar planerade...

ANNONS
Av Lotta Liljeström - 29 juli 2011 22:18

Har tillbringat större delen av dagen under sängen i gästrummet där Leia tycker att familjen ska bo. Vi var rätt överens vid fyra-tiden i morse om att lådan jag gjort i ordning till henne var ett bra ställe, men så när det var dags för första ungen att komma ut så hoppade hon ur lådan och in längst under sängen och valde att föda alla fyra där på bara golvet.     Inte direkt bekvämt för matte som också ville vara med och se så allt gick bra, men med pannlampa, liggandes på mage och huvudet lagom mycket på sne så fick jag plats och kunde jag ochså "vara med". Där låg jag mellan fem och åtta i morse och såg underverken födas     Allt för att mamma katt skulle vara nöjd och lugn.   Har sedan ålat mig in och legat där och njutit av familjelyckan idag oxå. Svårt att låta bli kan jag säga!

När hon fött tidigare kullar har hon också valt konstigt ställe. Då var jag så okänslig att jag försökte övertala henne att mitt ställe var bättre och flyttade henne till bolådan flera gånger, men då blev hon jättestressad och sprang runt med unge i munnen och var jätteorolig så nu lät jag henne bestämma och när alla ungarna var födda tyckte hon att det var ok att jag gjorde i ordning en filt som de nu ligger på under sängen. Inte ultimat direkt, men nu är det så...


Här några bilder på mor och barn. (Pappa Gino har dambesök så han har inte fått träffa de små. Tveksam till om Leia skulle låte honom göra det heller...) Visst ser det mysigt ut!   


     


Har försökt fota sötnosarna en och en på eftermiddagen. Inte så lätt... Dels är jag ingen bra fotograf, (kan nog öva upp mig... ) och så var Leia väldigt snabb att komma och hämta tillbaka ungarna. Hon har inte lämnat "boet" något idag så jag har inte kunnat "tjuvlåna" dem heller, så dagen bilder blir inte bättre än så här. Har jag tur kanske hon lämnar dem frivilligt en lite stund i morgon så kan jag passa på att ta fler bilder då. 


Är jätteosäker på könen nu, trodde i morse att det var två tjejer och två killar, men nu vete katten (hi hi) om det kanske bara är brudar. Två är helt klart paddor ("Ettan" och "Tvåan") och kanske också "Fyran". Fyran var så svart och brun när den föddes och fortfarande var blöt, men nu tycker jag att det bruna kanske är rött? "Trean" är i alla fall svart med vitt och jag kan inte se något mönster, trodde det var en kille i början, men nu när jag gjorde en snabbjämförelse med "Tvåan" så tycker jag de ser lika ut där bak?  Svårt!!!


Här kommer en presentation av dem. Eftersom alla i familjen inte fått säga sitt i namnfrågan så är namnen inte bestämda och vi kallar dem ännu efter ordningen de är födda.


Jag skriver vad jag tror om respektive katts färg och mönster och vill GÄRNA ha hjälp och tips av mer kunniga i frågan! Om det är någon som är silver får tiden utvisa...


Först ut är "Ettan". Födelsevikt: 85g. Hona, f 09 22 (otydligt mönster på sidorna  men bara några ringar på svansen + att både mor och far är tabby talar väl för att det är det. Eller?)


       Här är "Tvåan". Födelsevikt 93 g. Hona, f 09 (Kan inte se något mönster...?)


    Snacka om att ha mörka solbrillor! Söt liten "smutsfläck" har hon också under nosen!   
Så  kommer "Trean" Födelsevikt 95g. Hona/Hane? n 09


         


Och sist OCH minst "Fyran". Födelsevikt 67 g. Hona/hane? f (09) 22 eller n (09) 22.  Tyvärr också sämsta bilderna. Piper mest så Leia var framme och ville hämta henne/honom på en gång.          

Nu ska jag gå och lägga mig, saligt sömnig  och lycklig efter dagens stora händelse.       

ANNONS
Av Lotta Liljeström - 29 juli 2011 09:35

Fyra små ljuvliga bebisar har Leia och Gino fått nu på morgonen!   Tror det är två paddtjejer och två killar, en svartmönstrad och en svart med vitt som jag inte ser något mönster på. Solid?  Två av ungarna har vitt och ev de andra också, men är osäker om det bara är ljusa fält. 


Leia väckte mig 4.20 i morse och sa att det var dags. Första lilla missen kom drygt en timme senare och sista 7.11 Hon var så duktig min vackra tjej!   Nu ligger de och snuttar alla fyra och Leia har ätit lite grädde och äggula och ligger och tar igen sig.


Lägger ut några första bilder på familjen nu, fler kommer senare! Visst är de ljuvliga!!!


       

Av Lotta Liljeström - 12 juli 2011 22:25

Leia går här hemma och ser mer och mer gravid ut. Hon är alltid vacker och värdig, men nu strålar hon verkligen som bara gravida gör   Hon njuter verkligen av att få gå ut och in som hon vill igen. Den "husarrest" som hon haft sedan i januari då jag slutade ge henne p-piller är ju över i och med att hon är dräktig och senaste veckorna har hon haft fullt sjå med att ta tillbaka sitt revir från de "uppkomlingar" som passat på/vågat sig in på hennes område medan hon varit inne. Tjock som hon är jagar hon iväg de våghalsar som törs komma hit!


Här ligger hon och vilar upp sig inför stundande uppgifter.

 


Gino och jag har varit en tur till Trondheim på utställning och där blev han Internationell Champion !! Är sååå stolt över min vackra, snälla, gosiga kille som dessutom ska bli pappa snart! Lillplutten min!

Lägger in en drös bilder som vi tog på Gino och hans fina IC-kokard när vi kom hem!

          


Så här låg han ut i utställningsburen. Avslappnad o cool med baktassarna på toalådan och ena framtassen på en mus   


 

Av Lotta Liljeström - 28 juni 2011 20:24

Har idag fått besked att Leia väntar smått!    

Såg till och med en liten "rackare" som låg och sprattlade där i magen    

Är så glad, så glad!!

Har medvetet väntat några år med Leias nästa kull och nu är det tre år sedan vi hade småtassar här hemma. Sista månaderna har vi hoppats flera gånger att det varit kull på gång, men Gino har varit lite "sen i starten" och behövt några löp för att öva upp tekniken. Det här sista löpet såg jag inte ens att han gjorde något försök, han var mest rädd för Leia som var supersur, men uppenbarligen lyckades de i smyg!!

I slutet av vecka 30 eller början av v 31 är det dags. Vi längtar!!

Av Lotta Liljeström - 10 maj 2011 20:27

När vi satt ute och grillade i söndags fick vi plötsligt syn på en annan familjemedlem som också tänkt sig en god middag...

 Flippen satt uppflugen högt i en björk,precis utanför en av fågelholkarna, där vi människor tidigare i veckan tittat på herr och fru flugsnappare som kärleksfullt flugit in och ut och boat in sig. Nu kunde vi bara ana att någon av dem satt där livrädd i holken med "besten" Flippen beredd att anfalla så fort de stack ut näbben.  Stackarna!! Jag skyndade mig in efter kameran för att föreviga hans smarta idé, och när det var gjort blev han barskt nerhämtad med stege från trädet och ordentligt bannad av barnen  

Som tur är har vi sett både herr och fru fågel (om det nu är samma par, men vi hoppas det) så vi tror inte Flippens "smarta" jaktidé blev så lyckosam för honom!


     


Appropå serverat så bara måste jag visa vad jag fick serverat förra veckan!! Mina fantastiska barn   , med Fanny i spetsen, hade bageri här hemma i köket och bakade inte mindre än FEM sorters kakor och bullar! Och inte var det det enklaste sorterna heller! Krämbullar, vaniljhjärtan och chokladrutor med mörk- och vit choklad, chokladmuffins och kanelkaka med glasyr kräver minsann sin(a) bagare!   

Jag själv älskar att baka och alla barnen har alltid fått vara med och hjälpa till från det att de varit små och det verkar som att mitt intresse gått i "arv". Måste säga att de är helt fantastiskt duktiga på att plocka undan och diska också, så mitt "jobb" blev att njuta av deras delikatesser!! Inte varje torsdag man har fem sorters nybakade kakor att festa på till kvällsteet ;-)

Men vi är ganska bortskämda med chokladbollar och 5-minuterskola!


Mums!!

 


Stolta killar! (Fanny vägrade vara med på bild, men var också väldigt stolt över resultatet)   

Av Lotta Liljeström - 4 maj 2011 09:30

Wow vilka sibbeframgångar det var i Östersund i helgen! Det var bara ca 10 sibbar med per dag och av dessa blev två BIS per dag och flera NOM!!

Izzy tog storslam med BIS bägge dagarna!   Stort grattis till Britt, Cassandra och fodervärdsmatte Tove!!

 Maria Sohlbergs egna uppfödning Aleigas Agnes of Gold blev BIS i klass 12 på lördagen!    Superfin liten silverpadda och jag är så glad för Marias skull!!


På söndagen blev Kristins Bolmes vackra Hakuna BIS och Kristin rörd till tårar (vi andra också!)   

Jättegrattis till övriga som tog cert, titlar, BIV och NOM!

Tack alla ni som var där för er trevlig helg!


Mina killar uppförde sig exemplariskt och fick sina cert. Även om det satt hårt inne för domare Fransoise Millicent- Duboisatt att ge Flippen hans :-( 

För att nå upp till poängen för cert i klass 5 tyckte hon egentligen att hans huvud var litet, öronen satt för tätt och var för stora och att han var dåligt pälsad för att vara hane, men att han hade en väldit bra kvalite på pälsen, att hans ögonfärg, form och placering var super så till sist fick han certet. Jag vet ju hans brister och håller med henne, (även om han i mina ögon är världens finaste) så det kommer nog inte vara så stor idé att ställa honom framöver. Han är anmäld till Bollnäs om några veckor, får se om han får följa med då.

Gino fick sitt första CACIB av Henry Hornell som gillade honom jättemycket! Men han gjorde sig lustig över hans bruna toner och tyckte att han var en vacker silverpadda! Inför Bollnäs blir det till att hitta nå´n bra silvertoning...   Av Lotta Liljeström - 30 april 2011 20:35

I går for jag Gino och Flippen till bästaste syster i Östersund för att ladda upp för utställningen idag.

Grabbarna är hur fantastiska och coola som helst när de kommer till nya miljöer! De bara kollar av läget och sedan hör det nya också till deras kungarike. Hur självklart som helst intar de soffan och övriga huset som de kungar de är!      


Mina systerdöttrar sov igår när vi kom, men i morse var de uppe med tuppen för att hinna leka med katterna innan vi for på utställningen. verlyckliga så klart att ha två katter hemma!! På dagen kom de och hälsade på oss.

 Utställningen gick jättebra! Killarna skötte sig utmärkt. Flippen fick sitt cert (CAGCIB) och Gino tog sitt tredje CAC och blev champion och NOM till panelen!!   Fick inga röster där men bra med träning och faktiskt så var han finast av alla!!


 Flippen parkerade i toalådan och där låg han all en tid han var i buren!


 Här tar mina underbara systerdöttrar Hilda och Clara kvällsbadet.


 


Tjejerna har gått och lagt sig och nu laddar syster och jag för morgondagens utställning med ett glas rose´. Gött!


Presentation


Här kommer jag att skriva om det som händer kring våra sibiriska katter i mitt katteri S*Atoll´s.
Mvh Lotta Liljeström
tel: 070-591 85 51
mail: liljestrom.lotta@telia.com
hemsida: www.atollsibir.com

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se