S*Atoll´s sibiriska katter

Senaste inläggen

Av Lotta Liljeström - 4 augusti 2015 18:12

Nu börjar Elbas mage bli riktigt rund och go   Men ännu är det tre långa veckor innan de små tittar ut vecka 35. Idag har hon varit med mig och plockat hallon och rensat rabatter. Kul med sällskap i solen   .

Här är några bilder från idag på skönheten. Bebismagen gömmer hon dock    

             ANNONS
Av Lotta Liljeström - 17 juni 2015 21:44

Mycket tråkigt har hänt i min kattvärld senaste åren och jag har länge gått med tanken att "lägga ner" mitt intresse för utställning och avel.

Nu har jag med stöttning av goda kattvänner bestämt mig för att våga tro på att det ska gå väl även för mig och mina katter, vi har fått mer än nog av elände. Nu kan det bara bli bättre   Jag tycker ju att det är så intressant och roligt med avel och utställningar och vill även fortsätta "höra till" och "vara med" i sibbegemenskapen med alla härliga människor jag lärt känna sedan 2006 då jag köpte mig första sibbe.

I måndags var vi och HCM-testade Elba med jättefint resultat så nu väntar vi löp! Planen är att hon ska få träffa stiliga Einhaugens Sölve Napoleonsen och vi hoppas så klart på några fina småmissar .  


ANNONS
Av Lotta Liljeström - 15 februari 2014 15:02

Ja mycket har hänt sedan jag bloggade sist. Både tråkigt och roligt.

Vår lilla Picklie lämnade oss genom en olycka i midsommarhelgen -13, drygt ett år gammal. Vi glömmer aldrig vår lilla älskade Pickla   . Hon ligger begravd här på gården under lönnen där hon sitter på fotot här under .  

Finaste Gino har flyttat till en ny familj i Matfors pga av osämja mellan honom och Leia och Flippen. Oerhört jobbigt beslut att ta, men nödvändigt. Och nu när vi ser hur bra katterna mår, både här hemma och Gino i sitt nya hem, känns det väldigt rätt. 
 

  
Men så har vi några roligare händelser att rapportera om! Familjen har fått tillökning av två små underbara töser     .  I slutet av oktober flyttade Ginos dotter Elba hit. Mamma är Nova (Laxforsens Supernova) och Elba är alltså uppfödd hos Kicki (Lince´s). Hon är svart-smoke med vitt och i mångt och mycket min drömkatt som jag planerat och väntat på sedan innan (!) hennes mamma Nova föddes. Hon är en lika fantastiskt social och gosig katt som sin pappa. Uteseendemässigt ser jag mycket av både mamma Nova och pappa Gino.

Bilderna är tagna igår och idag och hon är 6.5 månad nu.
          20 december flyttade nästa lilla sockertopp in: Theyla. (S*Zimas Theyla av Juliy) Hon är svartsköldpadd-tigre med vitt. En riktig spinnmaskin som är fantastiskt trygg och stabil med mycket bus i ben och blick. Hon och Elba har väldigt skoj tillsammans!

     

Fina Filippe har fullt upp med att sköta om dessa småbrudar. Han är helt fantastisk på att både tvätta och busa med dem   . Han blir 6 år i juni och är verkligen en herre i sina bästa år  ! Tanken är att han ska få dejta både Theyla och Elba så småningom om allt går som det är tänkt. Men dit är det ännu långt och ännu är de bara goda lekkamrater.

   

Av Lotta Liljeström - 21 oktober 2012 22:01

 Här kommer äntligen ett inlägg här på bloggen!

Vår lilla Picklie är nu snart 5 månader och var för några veckor sedan på sin första utställning i Umeå. Det gick helt fantastiskt bra! På lördagen blev hon Ex1 och NOM och på söndagen Ex1 i konkurresns! Är så stolt över Leias dotter, mitt lilla hjärta!


Här kommer några bilder från utställningen:


Hos domare Bertil.
 Myser i buren mellan visningarna.
     


Fina tjejen som fått en NOM-medalj runt halsen!
  I panelen med assistenten.
 


Pustar ut efter alla framgångar   
    Av Lotta Liljeström - 17 maj 2012 15:36

Har glömt att skryta om att även Gino är månadens katt!    Han blev framröstad som maj månads katt på Sällskapet Sibiriska Katt:s forum. Så han pryder nu deras startsida!  Jättekul att mina fina killar får visa upp sig där fler än vi här hemma ser dem!

Jag har också varit och hcm-testat Flippen och Giza och båda har jättefina friska hjärtan!      Det känns verkligen bra och nu ser jag väldigt mycket fram mot Flippens planerade date senare under hösten. Har vi tur kanske även någon fler dam faller för honom så det kan bli någon till parning, han finns tillgänglig för 1-2 parningar till.

Just nu fäller han sin tjocka vinterpäls som bäst och laddar för en varm sommar och jag dammsuger hårtussar och rollar hår som en galning! De har löst av varandra han och Gino, så nu är de vita håren som var överallt i huset utbytta mot bruna. Ombyte förnöjer  

Leia trivs med att gå i väntans tider och blir allt rundare! Bara ca 2 veckor kvar nu och vi lääängtar så efter de hon har i sin mage!!

Av Lotta Liljeström - 3 maj 2012 21:11

Blev glatt överaskad när jag kikade in på Sundsvallskattklubbs hemsida och såg min lilla Flippen som månadens katt där  !! Temat var "Katter i badet" och badade gjorde han ofta med sina tvåbenta syskon när han var liten  ! Här är han ca 4 månader och har hoppat i plurret med Alex. Han älskade att jaga den lilla sköldpaddan som ligger i vattnet framför honom och att det var skum i vattnet spelde ingen roll.

Nu blir han snart 4 år och är fortfarande med oss överallt, dock går gränsen numera vid att titta på när vi badar. Att blöta sig helt är under hans värdighet nu.

 

Av Lotta Liljeström - 19 april 2012 21:04

Har varit och dräktighetskollat Leia idag och vi såg flera små bebbar i hennes mage  ! Så om nu allt går som det är tänkt får vi kattungar i slutet av v.22 Läs mer på hemsidan.

Det blir perfekt i tid - två veckor innan jag går på sommarlediget och sedan är vi hemma och kan mysa med kattungarna hela lååånga sommaren  !


Svängde även in och hälsade på Kicki och missarna innan jag åkte hem! Ginos fina mamma Moira - lika vacker som vanligt, lilla blåbäret Cecina och sotsvarta Nova, en färgstark triss i damer som heter duga! Tack vare "kameradoktor" Kicki fungerar min kamera som den ska igen   , tack gumman - och jag tog några bilder på Nova och Cecina.


   


Av Lotta Liljeström - 18 april 2012 20:33

Helgen i Umeå blev verkligen en kanonhelg! Många trevliga sibbekompisar, fina katter och dessutom tog Gino certen  och blev Biv-T båda dagarna   

Extra roligt var det att träffa Ginos och Melissas son Sonic som nu är 5 månader och ställdes ut första gången. Han är verkligen en superfin och lovande kille med kanontemperament   ! Domarna gillade honom också och han fick jättefina bedömningar och blev NOM på lördagen!!
Här kommer några bilder på far och son. Tyvärr funkar inte min kamera nu, så bilderna är tagna med mobilen.

Fadern:
 Och sonen:

       
  

Presentation


Här kommer jag att skriva om det som händer kring våra sibiriska katter i mitt katteri S*Atoll´s.
Mvh Lotta Liljeström
tel: 070-591 85 51
mail: liljestrom.lotta@telia.com
hemsida: www.atollsibir.com

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se