S*Atoll´s sibiriska katter

Senaste inläggen

Av Lotta Liljeström - 11 januari 2012 17:57

I dag fyller Giza 4 år!!!      Katteriets första kattunge, dessutom ensam i sin kull, så ni kan nog tänka er hur överöst hon blev med kärlek, bus och kel. Självklart kunde vi inte sälja denna lilla tjej som blev mer som vårt fjärde barn än en kattunge, utan hon blev kvar i katteriet, men flyttade några hundra meter till min mamma. Där har hon fortsatt vara prinsessa i ensamt majestät och förgyller min mors vardag med kärlek och upptåg.

Planen var att ta en kull efter Giza. Då hon har HCM rätt nära i stamtavlan ville jag att hon skulle få bli några år först så vi kunde följa upp henne med HCM-test och se så hon inte utvecklat sjukdomen. När jag fick möjligheten att köpa Gino så blev han naturligtvis den tilltänkte kavaljeren och Giza testades frisk vid lite mer än 3 år. Förhoppningen var att Gino skulle bli fertil runt ett års ålder så vi började vänta i mars förra året. Och vi väntade och väntade... Giza löpte i maj, men inget intresse från Gino... När han så till slut fick upp intresset för damer så behagade inte Giza löpa på hela sommaren och hösten. Men så i oktober så drog hon igång! Vi ordnade date och hoppades! Tyvärr blev hon inte dräktig på ett par löp   .

Eftersom risken för komplikationer vid dräktighet och förlossning ökar med åldern, och framförallt då den första kullen kommer lite sent, bestämde jag mig för att inte försöka mer utan hon kastrerades i slutet av november. 

Jättetråkigt så klart, då jag länge planerat, väntat och längtat efter avkommor efter henne. Men eftersom tiden rann i väg och hon började närma sig 4 år kände jag att jag måste dra en gräns någon gång. Hennes hälsa går naturligtvis först. Nu är hon en lycklig kastrat som får vara mattes hjärta på heltid och går ut och fångar en och annan mus eller fågel när hon känner för det - jodå mamma, hon tar faktiskt fåglarna. Inte bara tittar på dem :)  

Jag kommer HCM-testa henne igen och hoppas hon förblir frisk och får många lyckliga år ihop med min mor och oss


Här kommer några bilder på 4-åringen som i vanlig ordning har en tunn och fjunig sommarpäls denna årstid   

         


I rubriken skrev jag 2 x stortjejer och den andra stortjejen ser ni här nedan. Det är min Fanny som tog sitt AM-kort idag och brummade iväg i sin epa!! Jag är så stolt över dig min älsklig!    Kör försiktigt!


       

ANNONS
Av Lotta Liljeström - 9 januari 2012 20:39

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något här i bloggen. Mycket har hänt; Gino är kastratcippad, Giza blev tyvärr inte dräktig som tänkt i höst och är nu kastrerad, kattungarna växer så det knakar i sina nya familjer, Leia har en ny date inbokad i vår... Ja, som ni ser så är det mycket jag har att berätta om. Och det kommer så småningom....


Detta inlägg kommer bara att bli en bildbomb på vår underbara gosenalle Flippen som är så fantastisk på att vis      Han är en grym råttjägare samtidigt som han är allas nallebjörn som älskar att ligga på rygg i våra knän och mysa och busar som en kattunge med små papperstussar och vippor. Han charmar alla som kommer, stora som små, och ju fler ju bättre   Han är nu 3 år och sex månader och har verkligen blommat ut kroppsligt! Bilderna är tagna här hemma nu i julhelgerna.

               

ANNONS
Av Lotta Liljeström - 7 november 2011 19:38

I går, söndag, föddes Ginos andra kull!    4 små underverk såg dagens ljus i Skellefteå. Stolt moder är Helena Bromans vackra Melissa (Siberietass Blue Angel). Bra jobbat av Melissa,( och Gino som "fick till" dem med ett avbrott för Sibbe-utställningen   ) Allt gick bra och ungarna äter och blir omskötta av mamma enligt rapport från Helena! Fått förhandsinfo om blått, silver och vitt i olika varianter!  Ska bli så spännande att se vad det blir för "filurer" av dem!


Lägger ut några "nykläckta" bilder på kullen som jag fått låna av Helena. De är hur söta som helst!! Fler bilder finns på Siberietass hemsida och där kommer fler bilder och fakta om kön och färger så småningom.


Lik pappa Gino i ansiktet!


Mys pys  
    Och så ett par bilder på den stolte fadern som tar tilldragelsen med ro. Han verkar tycka att det är skönt att denna kull växer upp långt bort och inte inkräktar på "hans" hussar och mattars uppmärksamhet   !

   
Måste lägga ut något fult och läskigt också, som kontrast till allt sött och stiligt   ! Alex och Tim på väg på Halloweenparty.
 

Av Lotta Liljeström - 23 oktober 2011 12:05

Nu har även Adinas nya familj varit här och hämtat sin lilla älskling och vi önskar henne och Eva, Conny och Evelina lycka till med varandra   !  De bor i Skellefteå så vår lilla silvertjej är den som flyttat längst bort. Evelina har bestämt att hon ska heta "Pärlan".

Här är några bilder på vackra Pärlan innan hon hoppade in in transportburen och följde med Eva och lillmatte Evelina på den långa resan hem:

   


Jag har fått rapporter från alla fyra tjejers familjer att allt går bra och det är skönt för ett oroligt mattehjärta att höra! Tjejerna är kavata, trygga och sociala och deras familjer så måna om dem så egentligen borde jag inte vara ett dugg orolig, men eftersom de är mina "småbäbisar" så känns det ändå när de ska klara sig ensamma utan allt det som de är vana. 

Leia har gått och ropat och letat lite efter sina små, speciellt i går kväll när även Adina var borta. Men i natt sov hon på min mage och låg och spann och mådde gott så jag tycker hon verkar ha tagit detta bra. Det är nog jag som far mer illa över att hon blivit av med sina barn   .  

Av Lotta Liljeström - 21 oktober 2011 20:10

I kväll har tre av våra prinsessor flyttat hem till sina nya familjer! Det är med väldigt blandade känslor vi kramat om våra små älsklingar och önskat dem lycka till i sina nya familjer.  Dels är vi så klart ledsna över att behöva skiljas från dessa små underverk, men samtidigt är vi så otroligt glada för deras nya familjers skull! Alla ungarna är så otroligt efterlängtade och kärleken bokstavligen lyste om de nya ägarna när de fick sina små i famnen och skulle åka hem        . Av hela mitt hjärta önskar jag Askina, Amorosa och Anemone lycka till i sina nya familjer och jag vet att de får det jättebra !!


Först ut att flyga ur boet var Anemone. Hon bor nu i Kvissleby hos Maja, Lukas Sanna och Janne.

      

Sedan kom Amorosas matte Annika från Kramfors. Lillmatte Moa och husse Peter är på handbollscup och kunde inte vara med idag och längar så till söndag när de får komma hem till sin prinsessa!

Titta på min fina transportbur som min Moa gjort i ordning!  

      


Och så kom Askinas husse Olle och matte Lotta från Sundsvall. Äntligen får snygge Buddha hem sin nya lekkompis!

         Fast de är stora och ska flytta så såg det ut så här i går:

Någonstans där under ligger mamma Leia! Snacka om trångt vid matbordet    

  


Sista veckan har Flippen kommit på att ungarna är riktigt roliga lekkompisar och oj oj oj vad de har lekt! Det är bara det att han inte riktigt har koll på att han väger nästan 6 kg och inte kan "svinga" sig i gardiner och upp på ungarnas små klöspelare lika smidigt och lätt som dem så det har blivit en hel del buller och brak när de farit fram    Men både de och vi som tittat på har nog haft lika kul!
        

Och så sista bilderna på alla fyra   !

   

Av Lotta Liljeström - 21 september 2011 20:30

Tiden rullar på och i fredags blev kattungarna 7 veckor! De är mer vilda än tama och busar och leker med allt de får tag på! Gardiner, hängande blommor och fötter är extra roliga och lever numer ett farligt liv   Ungarna må vara de sötaste i världen, men vassa tänder har de fått!!

De växer och utvecklas bra. Anemone är fortfarande minst, storasyrrorna har dragit ifrån rejält senaste veckorna eftersom de tidigt upptäckte vad gott det är med blötmat och torrfoder, medan Anemone tills för några dagar sedan enbart ätit mammas goda mjölk!   Nu smaskar hon lika duktigt av blötmaten och knaprar en och annan torrfoderbit, så nu lär hon nog öka bra fort i vikt.


Alla ungarna är tingade sedan några veckor och har härliga nya familjer som väntar på att de ska få flytta hem till dem! Vet ju hur härligt det känns att vänta på sin lilla kattunge, och att tiden då går långsamt, men jag vill gärna dra i handbromsen för jag tycker att tiden går alldeles på tok för FORT.


I morgon torsdag är det dags för första vaccinationen så då brassar vi in till Sundsvall på eftermiddagen. Kattungarna har åkt en del bil, mest kortare turer i och för sig, men de och Leia är väldigt trygga i transportburen så det ska nog inte vara några problem.


Här kommer en presentation av kullen vid 7 veckors ålder:


Askina -  som visat sig vara smoke!

    

Amorosa - som också är smoke!
    

Adina - silverpaddan


Eller är det kanske sengångare hon är....    
  


Anemone - vår lilla goldenlinslus!

 

Adina och Anemone poserar fint! 
 

Av Lotta Liljeström - 28 augusti 2011 18:26

Nu har vi fullt ös i kattungehagen! De blev 4 veckor i fredags och lär sig nya saker varje dag! Mat är gott, sandlådan kul att leka och kissa i, och att klättra är JÄTTESKOJ och alla människor som kommer och vill leka är toppen!

Alla fyra är väldigt sociala och nyfikna och kommer gärna och klättrar upp i knät när man sätter sig ner. Att de är underbart söta och näst intill oemotståndliga ser ni nedan!   


Amorosa - 439 gram
 

Adina - 418 gramAskina -  460 gram   

Anemone - 390 gram.
Här kommer lite mer bilder på sötnosarna:

                     


Av Lotta Liljeström - 21 augusti 2011 19:00

I fredags blev ungarna 3 veckor gamla och jag fotade dem då men har haft fullt upp i helgen så därför kommer 3-veckorsbilderna några dagar "för sent".

De har nu blivit mer rörliga. Brottas och smyger på varandra och mamma Leia. Otroligt söta!  


 

Atoll´s Adina 345 gram - Reserverad

        

Atoll´s Amorosa 353 gram - Tingad
     Atoll´s Askina 358 gram - Reserverad

        Atoll´s Anemone
315 gram

       

Presentation


Här kommer jag att skriva om det som händer kring våra sibiriska katter i mitt katteri S*Atoll´s.
Mvh Lotta Liljeström
tel: 070-591 85 51
mail: liljestrom.lotta@telia.com
hemsida: www.atollsibir.com

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se